Lokaal 17 is ons lokaal, onze leerkrachten zijn: 
juf Christine
 
juf Femke

Enge verhalen uit groep 6A

Omdat het thema van de kinderboekenweek dit jaar gruwelijk eng is hebben wij ons eigen griezelverhaal geschreven.

Ilse, Daan Rademaker en Tygo hebben het spannendste stukje hier voor jullie hieronder gezet:

De boten break  

Op een nacht werd ik wakker. Ik hoorde rare geluiden. Ik ging uit bed. Toen hoorde ik iemand rennen. Ik was alleen thuis. Ik ging naar beneden en naar de kelder. Toen schrok ik me dood er lag een skelet hooft ik rende naar boven en ging naar mijn kamer in mij bed onder het dekbed. Ik viel rustig in slaap en ik werd waker. Mama hoorde de deurbel en het was een vriend en hij vroeg: Kan je spelen? Zijn naam was Henderie de Schaan. We speelden de hele dag. Toen was het avond en ik ging naar bed en ik hoorde al weer een raar geluid. Ik ging zachtjes naar beneden en ik keek door het raampje en ik zag en heel klein botje. Ik zag nog wat het was, witte verf. Ik rende weer naar boven en ik zag iets bewegen. Ik rende snel mijn kamer in en naar mijn bed en ik viel in slaap. Ik zei het tegen me moeder. Mijn moeder zag de witte verf. M’n moeder zei het tegen de politie. Ik hoorde voetstappen. Ik ging naar beneden en ik keek hoe laat het was. Het was drie uur ’s nachts. De klok belde. Ik hoorde voetstappen. Ik rende naar boven, ringelde aan de bel en er kwamen hekken om het hele hui. De politie kwam en pakte het monster. Toen ze keken wie het was, was het een robot. We zagen aan de vingerafdrukken wie het was. Het was Henk Dikman. We gingen naar z’n huis, we hadden hem en toen was hij een paar seconde in de cel. Ik en de andere mensen konden weer normaal slapen en maar de man die in cel zat niet! DAAN RADEMAKER

Dzz de bliksem slaat in! Aaah!

Huh? Opa en oma waar zijn jullie?

Eh hoi. Aah een zombie!

Ik ga je pakken; moehahaha! Aaaah.

Goed, niet bang zijn, niet bang zijn.

He zombie, kom eens hier als je durft? Oke, is goed.

Nu ga ik het zeggen…... Ik ga je pakken, hahahaha!

Brr, het is koud. Hoe dan ook……

Ik ga je pakken…….

Boem bam, de bliksem slaat weer in.

Eh zombie, ik ga je pakken. Wat?

Opa en oma, jullie zijn er weer! Gelukkig.

Van Ilse groep 6A

It Goergie speelde in de regen met zijn papieren bootje toen opeens spoelde het bootje het riool in. Goergie ging kijken toen hij ineens een clown tegenkwam.   

Hij zegt; Wil jij je bootje terug? Ik mag niet met vreemde mensen praten, zegt Goergie. Nou ik ben Pennywise The Dancing Clown en jij bent Goergie, zegt Pennywise [hij heet ook It] dus nu kennen wij elkaar,wil je een ballon? vraagt It. Uhm, ok zegt Goergie en toen wou hij de ballon pakken en HAP Goergie’s zijn hand was eraf. Hij wou weggaan, maar it greep Goergie’s zijn been en toen was hij dood…….

En nu naar Bill zijn broer. Hij wou zoeken naar Goergie. Opeens hoorde hij geluid komen van een rioolingang. Hij ging kijken en toen zag hij Goergie. Hij zei Bill als je met mij meekomt ga jij ook vliegen. Toen ging Bill als de haas weg.

Maar It kan transformeren, hij veranderde in Goergie en dat was gein voor It. Het was weer ochtend. Bill zijn moeder wou haar handen wassen toen ze dit hoorde: he, wij hebben een verassing voor jou. Er kwam een ballon uit de gootsteen en toen SPLASH allemaal bloed!

Ze schrok zich rot en ze rende als de haas naar beneden en belde de politie. De politie kwam maar er was geen spoor van de clown…

Van Tygo

In het beveiligde fotoalbum staan nog twee foto's hiervan.

 

Laatste nieuwsbrief

Lees meer

Kleuvenstee 1, 9403 LT Assen T 0592-820580

Volg ons!